Aistihuonekokeilu käynnissä – yhteistyössä Forum Virium Helsinki

OiOi on yhteistyössä Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsingin, Kustaankartanon Seniorikeskuksen ja Helsingin Palvelukeskuksen kanssa toteuttanut digitaalisen ja multisensorisen aistihuoneen muistisairaiden ikäihmisten hoivan tueksi Kustaankartanon seniorikeskuksessa. Tavoitteenamme on parantaa muistisairaiden ikäihmisten elämänlaatua ja tutkia mahdollisuutta korvata lääkehoitoa rauhoittavilla elämyksillä.

“Aistihuone tuo virkistystä ja vaihtelua, siellä voi sukeltaa seikkailuun, nauttia luonnon kauneudesta ja rauhasta tai heittäytyä hassuttelemaan, maalaamaan taidetta tai leikkimään sadepisaroilla. Aistihuone tuo valtaisan valikoiman erilaisia mahdollisuuksia löytää ilon aiheita, hymyä ja onnistumisia, herättää muistoja ja rauhoittaa mieltä. Vastaavaa huonetta ei löydy muualta Pohjoismaista ja se on herättänyt kovasti kansainvälistä kiinnostusta”, kertoo Kustaankartanon seniorikeskuksen osastonhoitaja Jaana Pilvinen.

”Meillä oli jo käytännön kokemusta siitä, että virtuaaliluontotuotteemme vaikuttaa positiivisesti rentoutumiseen, palautumiseen ja stressitasojen laskuun. Myös tuoreet tutkimukset tukevat tätä vaikutusta. Parasta on ollut nähdä, että aistihuone on aidosti merkityksellinen palvelutalon asukkaille ja myös henkilökunnalle työssä jaksamisen kannalta. Tämä on myös malliesimerkki siitä, miten jo olemassaolevia tiloja voidaan helposti muuttaa elämyksellisiksi. On ollut hienoa päästä mukaan tähän kokeiluun”, toteaa yrityksemme toinen perustaja Sami Kämppi.

Aistihuoneen toteutuksessa on käytetty muun muassa seuraavia tuotteitamme:
Virtuaaliluonto ja Elämysseinä.